Pizza er en veldig kjent italiensk matrett som består av en bunn med forskjellig fyll på som f.eks tacokjøtt, pepperoni, ost og forskjellig typer skinke. Retten kommer egentlig fra Italia, men USA har laget en annen variant med tykkere bunn og mere fyll på. I de senere år har pizzaen spredd seg til så og si hele verden. Retten er vanligvis rund, og kan brukes til enhver anledning fordi den er så god som den er.
Den italienske pizzaen har alltid en ekstremt tynn bunn på noen millimeter, og stekes i ca. to min på en temparatur opp mot 450 grader, for å få denne sprø skorpen.
Den amerikanske pizzaen har en mye tykkere bunn enn den italienske, og i tilleg mye mere fyll. Noe annet nytt var at man nå ofte hadde den smeltedde osten over resten av fyllet. Denne pizzaen kan man fryse ned og varme opp igjen senere i en stekeovn. Pågrunn av dette har pizza blitt en enkel og populær hurtigmat, og det er også sunnere enn mange av de andre hurtigmatrettene som hamburger og kebab.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar